توليد ملي - افتخار ملي

بررسي راهبردهاي مقاومتي در اقتصاد ايران

با توجه به سابقه‌ي شما در تصدي وزارت اقتصاد و دارايي در اوايل انقلاب و سال‌هاي دفاع مقدس، اوضاع اقتصاد ايران در آن دوران را چگونه ارزيابي مي‌كنيد؟
پرداختن به شرايط اقتصادي اوايل انقلاب بدون اشاره‌ به اوضاع كشور قبل از پيروزي انقلاب ناقص خواهد بود. يكي از استراتژي‌هاي آمريكا پيش و پس از انقلاب اين بوده كه همواره ما را وابسته‌ي به خودش نگهدارد. ترويج اين عبارت در ميان ايراني‌ها در آن دوران كه «ايراني فقط مي‌تواند آفتابه بسازد» حاكي از تأثير تبليغات غربي‌ها براي القاي روح يأس و نااميدي و تحقير ملي و خودكم‌بيني به مردم بود. در سال‌هاي ابتداي انقلاب، اگرچه روحيه‌ها تغيير كرده بود، اما وضعيت كلي اقتصاد كشور همان وضع سابق بود. شرايط اقتصادي ما خوب نبود. در بخش مواد اوليه‌ي صنايع سبك وابسته به واردات بوديم. بخش كشاورزي داخلي نيز با واردات بسيار ارزاني كه از بيرون صورت مي‌گرفت، از نفس افتاده بود و اين سياست به پديده‌ي مهاجرت و حاشيه‌نشيني شهرها دامن زده بود.


ا: راه‌هاي حمايت از توليد ملي
ادامه مطلب
+ نوشته شده در 1391/7/1ساعت 18:30  توسط emprator227 | (0) نظر

يكي از راههاي حمايت از توليد ملي مبارزه با كالاي قاچاق است

به گزارش ايرنا ابوالقاسم دهقان در جلسه كميته مبارزه با قاچاق كالا و ارز شهرستان افزود: بدين وصف وظيفه توليدكنندگان به جهت ارتقاء كيفيت اجناس توليدي، مصرف كنندگان بدليل استفاده از كالاهاي داخلي و مديران بخاطر حمايت و پشتيباني از سرمايه گذاران بسيار مهم است و مبارزه با قاچاق را نيازمند عزم ملي در پرتو همكاري مسئولان و شهروندان است.

رئيس كميسيون مبارزه با قاچاق كالا و ارز شهرستان تفت از پديده شوم قاچاق كالا بعنوان يك معضل بزرگ اقتصادي ياد كرد و افزود اين پديده بعنوان يك عارضه اقتصادي عوارض و تبعات متعدد در بخشهاي اقتصادي، سياسي، فرهنگي و غيره دارد.

فرماندار تفت هم چنين در اين جلسه به ماموريت ها و شرح وظايف ادارات و دستگاه ها اشاره و آسيب شناسي سيستم ها و روش هاي مبادلات تجاري شهرستان و ايجاد بانك اطلاعات از مجموعه فعاليت ها و اقدامات انجام شده خواستار شد.

وي با مهم توصيف كردن اصناف و تعزيرات در تنظيم بازار ، ارزيابي عملكرد فصلي كميته، انجام بازديدهاي ميداني از عملكرد اعضاء، شناساييي محلهاي دپو غيرقانوني سوخت در روستاهاي متروكه و تأكيد بر اطلاع رساني آن توسط بخشداران،تبليغ و تشويق مردم در استقبال از كالاهاي داخلي،پيگيري اقدامات فرهنگي از طريق دستگاههاي فرهنگي،سازمان تبيلغات و ائمه محترم جمعه و اجتماعات را مورد تأكيد قرار داد.

در پايان پس از بحث و تبادل نظر پيرامون مسائل مبارزه با قاچاق كالا و ارز بين اعضاي ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز استان و شهرستان تفت، تصميمات لازم در اين خصوص اتخاذ شد


ا: راه‌هاي حمايت از توليد ملي
+ نوشته شده در 1391/6/31ساعت 15:26  توسط emprator227 | (0) نظر

راهكارهاي حمايت از توليد ملي

راهكارهاي حمايت از توليد ملي

 

 

۱. در فرهنگ عمومي جامعه‌‌ بايد توليدكنندگان را به عنوان پيشتازان عزت و استقلال جامعه معرفي كنيم و تكريم از كساني را كه در اين صحنه تلاش مي‌كنند، در ارزش‌هاي جامعه قرار دهيم.

 

۲. توليدمحوري بايد شاقول سياست‌گذاري‌هاي اقتصادي كشور باشد. يعني بايد در سياست‌هاي ارزي، در سياست‌هاي پولي و مالي، در سياست‌هاي تجاري و در سياست‌هاي بانكي و مالياتي براي توليد اولويت قائل باشيم.

 

تجلي ملموس اين مطلب اين‌گونه خواهد بود كه اگر جايي ناچار بوديم بين توليدگرايي و مصرف‌گرايي انتخاب كنيم، بايد توليد را مقدم بداريم. اين مطلب مثلاً در اجراي سياست هدفمندي يارانه‌ها مي‌تواند تجلي بسيار ملموسي داشته باشد. در مجموع سياست‌گذاري‌ها بايد به سمتي برويم كه توان برنامه‌ريزي مديران ما افزايش يابد. به اين معني كه از تغييرات ناگهاني در سياست‌ها اجتناب كنيم تا مديران ما بتوانند براي آينده برنامه‌ريزي كنند.

 

۳. بايد با كاهش مقررات و منطقي كردن مجوزها از سرمايه‌گذاران بخش توليد حمايت كنيم.

 

۴. دستگاه‌هاي دولتي بايد بدهي‌هاي خود به توليدكنندگان و پيمانكاران را بپردازند تا توان مالي آنها افزايش پيدا كند.

 

۵. بانك‌ها در برخورد با واحدهاي توليدي مهربانانه‌تر عمل كنند. بايد فهم درستي از ماهيت مشكلات واحدهاي توليدي داشته باشيم و مناسبات بين بانك‌ها و واحدهاي توليدي را واقع‌بينانه و هدفمند كنيم.

 

۶. توليدكننده براي بهبود توليد به فناوري و ماشين‌آلات مناسب نياز دارد. در شرايطي كه برخي محدوديت‌ها از سوي بدخواهان در مناسبات بين‌المللي بر توليدكننده‌هاي ما تحميل شده است، بايد از ابتكارات مديران اقتصادي در رفع و دفع اين محدوديت‌ها حمايت كنيم.

 

۷. در مناسبات و سياست‌ها و محيط كسب‌و‌كار، بايد در مسير روان‌سازي و چابك‌سازي توليد حركت كنيم. تقارن نامگذاري سال جديد به عنوان سال «توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني» با ابلاغ قانون جديد بهبود مستمر فضاي كسب‌و‌كار را بايد به فال نيك گرفت. اجراي كامل و دقيق اين قانون باعث ايجاد فضايي پرنشاط و تعاملي بين دولت و بخش خصوصي خواهد شد. اجراي اين قانون مي‌تواند طليعه‌ بسيار خوبي براي موفقيت در اجراي حمايت از توليد ملي نيز باشد.

 

۸. حمايت از توليد مي‌تواند زماني اتفاق بيفتد كه توليدكننده توليد خود را انجام داده و نياز به بازاريابي دارد. كمك به توليدكنندگان براي بازاريابي داخلي مي‌تواند از راه نظام تعرفه‌اي يا زمينه‌هاي مربوط به قيمت‌گذاري صورت بگيرد. به اين معني كه ابتكار عمل در اختيار بازار رقابتي باشد تا واحدهاي توليدي بتوانند در شرايط رقابتي امورات مديريت بازار خود را انجام دهند.

 

۹. توليدكننده بايد به بازارهاي خارجي دسترسي داشته باشد كه در اين صورت حمايت از توليد با بازاريابي خارجي ممكن مي‌شود. لذا جهت‌گيري جهش صادراتي بايد تداوم پيدا كند.

 

۱۰. در شرايط فعلي و در همه‌ي مراحل توليد، ظرفيت‌هاي خالي بسياري وجود دارد. يعني ما براي جهش در توليد ملي هم نيروي جوان آماده به كار داريم و هم سرمايه‌گذاري‌هاي گسترده داريم. تنها بايد اولويت را به رفع موانع پيش روي واحدهاي توليدي موجود بدهيم تا اين واحدها بتوانند با حداكثر ظرفيت به توليد بپردازند.

 

سخن آخر

 

نام‌گذاري امسال در راستاي نام‌گذاري سال گذشته، ‌سال جهاد اقتصادي، تلقي مي‌شود. در واقع مجاهده اقتصادي مورد نظر رهبر معظم انقلاب ـ كه از سال گذشته تأكيد شد ـ در سال‌هاي آتي تداوم خواهد داشت و از نخستين ثمرات آن، رشد توليد ملي و اشتغال داخلي و نيز به‌كارگيري سرمايه‌هاي مادي ملت ايران خواهد بود.

 

 

دوم آنكه براي تحقق چنين ضرورتي، تلاش و همكاري همه مسئولين لازم و بلكه واجب است، زيرا بدون هماهنگي كامل قواي سه‌گانه، از جمله نظام بانكي و متوليان صنعت و تجارت و به ويژه سازمان حمايت از توليدكنندگان و مصرف كنندگان با مأموريت‌هاي جديد متناسب با نام‌گذاري امسال، اين اهداف محقق نخواهد شد.

 

 

و سوم اين كه تقويت اقتصاد ملي، موجب تقويت جايگاه جمهوري اسلامي ايران در منطقه و جهان خواهد شد، زيرا نظام اسلامي مقتدر، الگوي مناسبي براي ملت‌هاي به پا خاسته و داراي قدرت بازدارندگي در قبال دولت‌هاي زياده‌خواه خواهد بود.


ا: راه‌هاي حمايت از توليد ملي
+ نوشته شده در 1391/6/31ساعت 15:25  توسط emprator227 | (1) نظر

خودباوري شرط لازم تحقق "توليد ملي"

عضو هيأت رئيسه مجلس با اشاره به اينكه دشمن امروز انسجام ملي و وحدت را مورد هدف قرار داده است، گفت: گروه ها و شخصيت ها سياسي نبايد بر هم زننده وحدت در جامعه باشند و انسجام ملي بايد امروز به عنوان يك موضوع جدي مورد توجه همگان قرار بگيرد.

حجت‌الاسلام حسين سبحاني نيا عضو هيات رئيسه مجلس در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص نامگذاري سال جديد و همچنين فرمايشات مهم مقام معظم رهبري در ابتداي سال در جوار بارگاه ملكوتي امام رضا(ع) گفت: بيانات مقام معظم رهبري در ابتداي سال 91 و انتخاب شعاري براي امسال برخاسته از يك نگاه و تحليل دقيقي است كه ايشان هر سال از مسايل، ضرورت‌ها و نيازهاي كلي كشور دارند و براساس آن اين شعار محوري را انتخاب مي‌كنند.

وي در ادامه افزود: به اعتقاد من انتخاب شعار "توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني" بعد از سال جهاد اقتصادي در ادامه برنامه‌هايي است كه در سالهاي گذشته داشتيم.


ا: راه‌هاي حمايت از توليد ملي
ادامه مطلب
+ نوشته شده در 1391/6/31ساعت 15:24  توسط emprator227 | (1) نظر

براي حمايت از توليد ملي چه بايد كرد؟

تابناك: افزايش هزينه هاي توليد در اين يك سال اخير به چند طريق جبران شد. راه اول تعطيلي بسياري از واحد هاي توليدي و يا كاهش توليد، راه دوم اصرار بر افزايش قيمت ها و راه سوم فدا شدن كيفيت براي جبران افزايش هزينه ها بود.مشاهده ي اين چند رفتار ما را متوجه اين امر مي كند كه افزايش هزينه هاي توليد به هيچ وجه رونق توليد در پي ندارد.

آنچه امروز در قالب افزايش قميت و كاهش كيفيت و كم فروشي ديده مي شود، تا قبل از هدفمند كردن يارانه ها در قالب نقدينگي ديده مي شد. به اين معنا كه نقدينگي پوشش چيزي را داشت كه امروز افزايش قيمت ها، كاهش توليد كمي و كيفي آن را مي پوشاند. نقدينگي جزء لازم بسته ي حمايتي دولت است ولي اگر بسته حمايتي دولت تنها در دادن نقدينگي خلاصه شود، پول نمي تواند توليد قوي و پر اشتغال با بازدهي بالا را ايجاد كند و جواب اينكه چرا نقدينگي نمي توانست بخش هاي توليدي ما را به جلو هل بدهد، اين است كه اگر حمايت تنها نقدينگي باشد، اثرات مثبت خود را از دست مي دهد.


ا: راه‌هاي حمايت از توليد ملي
ادامه مطلب
+ نوشته شده در 1391/6/31ساعت 15:22  توسط emprator227 | (2) نظر