توليد ملي - افتخار ملي

تغيير الگوي مصرف چگونه؟

با توجه به وضعيت اقتصاد كشورمان ظرف يكي دوسال گذشته و ركود توليدات داخلي، تقويت و ترغيب انگيزه مردم به استفاده از كالاهاي ساخت داخل، يكي از كارسازترين راه هاي بهبود و توسعه سهم توليدات داخلي مي باشد. اما اين تغيير الگوي مصرف به يكباره محقق نخواهد شد، همانطور كه به يكباره به وجود نيامده است. اينكه چرا مردم ميل و رغبتي به خريد كالاي داخلي نسبت به مشابه خارجي آن ندارند بسيار مهم و تعيين كننده است كه توجه به آنها براي برطرف كردن چالش هاي انگيزه اي مردم اجتناب ناپذير است.
1- اعتماد و باورهاي فرهنگي: يكي ازدلايلي كه مردم ميل بيشتري به خريد كالاهاي خارجي دارند، نوع باوري است كه طي سال هاي متمادي از قبل و بعد از انقلاب در عامه مردم وجود داشته است. به عنوان مثال تاكيد مردم به تهيه كالاهايي با مارك هاي ژاپني، باوري است كه سال هاي سال در بين مردم ايران مرسوم بوده است. اين باورها درست است كه سبب آن مرغوبيت كالاهاي ژاپني است اما بيش از آن به سبب اعتمادي است كه اين باور را براي مردم حاصل كرده است كه هيچ ماركي را به جز مارك ژاپني قبول نمي كنند.
اين فرهنگ مصرف در طي ساليان متمادي ايجاد شده و ديگر اهميتي به كيفيت و نوع توليدات ديگر كارخانجات نمي دهد. حتي اگر كالاي خارجي با مارك ديگري هم به بازار عرضه شود، بازهم مردم فلان كالاي ژاپني را ترجيح مي دهند.
2- تبليغات سازنده و جذاب: عامل ديگري كه باعث ترجيح كالاي خارجي مي شود، بهره گيري از نوع تبليغاتي است كه در بين عموم انگيزه مصرف ايجاد مي كند. به عنوان مثال شركت هاي خارجي كه لوازم خانگي به ايران وارد مي كنند، با درنظر گرفتن خدمات پس از فروش طولاني، تعويض بدون هيچ قيد و شرط در صورت نقص فني، تحويل در محل يا دادن جوايز همراه با كالاي خريداري شده، برگزاري جشنواره هاي تفريحي همراه با قرعه كشي هداياي چشم گير و بسياري از اين موارد، توانسته اند جذابيت خريد را براي مصرف كننده ايجاد كنند. به طوري كه گاهاً خريدار جذب حواشي تبليغاتي كالاي مورد نظر مي شود.
3- نوآوري و تنوع: مهمترين گزينه اي كه شركت ها و كارخانجات بزرگ صنعتي جهان به عنوان الويت كاري خود قرار داده اند، مسئله تنوع و نو آوري در محصولات مي باشد. شركت هاي خارجي همگي در تلاش و رقابت هستند تا با محصولي جديد خود را متفاوت از بقيه نشان دهند. ضمن اينكه سعي دارند با افزايش تنوع در محصولات خود، به مصرف كننده قدرت انتخاب دهد. وقتي مصرف كننده تشخيص مي دهد فلان شركت توليدكننده كالا از تنوع محصولات مورد نظر برخوردار است براي دستيابي به حق انتخاب هاي متعدد به آن شركت مراجعه مي كند.


ا: اصلاح الگوي مصرف
ادامه مطلب
+ نوشته شده در 1391/6/31ساعت 15:53  توسط emprator227 | (0) نظر